Jag glider av grundet med hjälp av det Värmländska nätverket och lär mig modellera i 3D

Förflyttningen från ett 3Dprogram till ett annat går framåt.

Förflyttningen från ett 3Dprogram till ett annat går framåt.

En köl börjar 3D-modelleras

En köl börjar 3D-modelleras

2018, okt-dec

Jag bestämmer mig för att finansiera allt själv. Det går inte att sitta i kabyssen och sura, för det går alltid att komma av en grynna. Det går också att segla utan vind, bara man söker upp den.

Jag besöker Almi i Karlstad och Martin Bergstrand ger mig tipset att kontakta PaperProvince, vilka i sin tur kopplar mig samman med The Wood Region (TWR) uppe i Sysslebäck. En ny värld öppnar sig. I norra Värmland, intill Klarälven, står en gigantisk 3D-printer som kan skriva ut 6 meter långa detaljer.

TWR tar emot mig med öppna armar. Samtidigt dimper ett positivt besked ned från Länsstyrelsen i Värmland . De har beviljat projektet ett s k Innovationsstöd. Det mullrar nere i kölsvinet och jag glider av grynnan.

Nya utmaningar väntar runt nästa ö. Jag måste nu lära mig att 3D-modellera. NTI, Karlstad ger mig Fusion360 gratis i ett år och jag sätter mig i skolbänken. Det är som en helt ny värld öppnar sig. Visserligen har jag skapat ritningar till möbler i 2D. Men att rita i tre dimensioner är inte helt logiskt, dock väldigt roligt.

Inshore24 ritas delvis om och modellen förbättras inför 3D-printning i skala 1:5

Föregående
Föregående

Inshore24 kommer att bli världens största 3D-printade segelbåt

Nästa
Nästa

Stiltje och fast på en grynna…